Stel je voor dat je al van je fobie verlost bent 

Stel je voor dat je al van je fobie verlost bent 

Kleine kinderen lijken haast spontaan al hun doelen te bereiken. Ze leren vanzelf kruipen, lopen, praten… Ze lijken zich niet bezig te houden met wat allemaal niet lukt, maar blijven gewoon doorgaan met vorderingen maken. Als volwassene zijn we er echter van overtuigd dat we hard moeten werken om iets te bereiken, dus doen we dat. Vaak tot we erbij neervallen. Hoeveel lichter zou ons leven zijn als we onze doelen op dezelfde spontane manier weten te bereiken als kinderen?

De mens is van nature lui 

Dé goeroe op het gebied van doelen realiseren, Brian Tracey, geeft toe dat je doelen op verschillende manieren kunt bereiken, maar dat er altijd één basisvoorwaarde is; ‘je moet het graag genoeg willen'. En omdat de mens van nature lui is, lijkt het haast een onmogelijke opgave om elke dag opnieuw keihard te vechten om je doelen te bereiken.

Volg de natuurlijke weg om je doelen te bereiken 

Het hele universum doet gewoon wat het moet doen. Alles verloopt in een ultieme perfectie en met een enorme snelheid. In dit kader stellen de doelen die jij wilt bereiken eigenlijk vrij weinig voor. Ga dus minder krampachtig met je doelen om, laat het los en laat de Law of Attraction (LOA) zijn werk doen. Je hoeft niet aan deze natuurwet te twijfelen, hij werkt namelijk altijd! Je hoeft alleen maar te leren hoe hij werkt.

Fobieën en het onderbewuste 

Vaak ben je onbewust veel meer met je fobie bezig dan je denkt. Je maakt optimaal gebruik van de LOA als je jouw onderbewustzijn zó programmeert, dat hij je rechtstreeks naar je doel leidt. Je programmeert je onderbewustzijn via emoties. Visualiseren is belangrijk, maar het gaat vooral om het voelen. Het gaat om de juiste stemming. Fobieën zijn vaak in je onderbewustzijn verankerd door middel van negatieve emoties. Hierdoor worden ze steeds sterker.

Voel wat je wél wilt 

Ons onderbewuste kan geen ontkenning vasthouden. Als je bijvoorbeeld geen paniekaanvallen meer wilt hebben, dan is je onderbewuste gericht op ‘paniekaanvallen hebben'. Omdat je daarmee de LOA aanstuurt zul je automatisch meer paniek ervaren.

Nu kun je natuurlijk hard aan de slag gaan met ademhalingsoefeningen en langdurige therapieën, maar lekker automatisch zal het niet gaan. Je onderbewustzijn zal ondanks je harde werk gericht blijft op ‘paniekaanvallen hebben'. Dus als je een doel programmeert, zorg dan dat het positief omschreven is.

Laat je fobie los 

Nadat je jouw doelen geprogrammeerd hebt, dien je ze weer los te laten. Als je te lang met je doelen bezig bent, bestaat de kans dat je het verlangen of het gemis gaat ervaren. Omdat je je dan de hele tijd alleen maar focust op het hebben van een rustige ademhaling, merk je alleen maar meer op dat je dat niet hebt. Dat zorgt ervoor dat je steeds de keerzijde van je doel gaat ervaren.

De LOA zorgt ervoor, dat je dan de keerzijde zult aantrekken. Dat is precies het tegenovergestelde van wat je wilt aantrekken. Dan moet je nog harder gaan werken en nog meer doorzetten…. Je weet inmiddels dat je dat niet volhoudt.

Laat het gewoon gebeuren 

Vaak lijkt het makkelijker om iets ‘kleins' te bereiken dan iets ‘groots'.
Maar wat is groot en klein in verhouding tot het universum? Of kijk eens hoe een mensenlichaam in ultieme perfectie van één cel uitgroeit tot een volwassen mens. Als je goed nadenkt, dan zijn die paar ‘doeltjes' die jij voor jezelf wilt, een makkie voor je onderbewuste, het superbewuste en de LOA.
Dus programmeer je doelen op de juiste manier en laat het maar gewoon gebeuren.

Persoonlijke Kracht

In de trainingen Persoonlijke Kracht en Persoonlijke Kracht Online leer je exact hoe je jouw onderbewuste en de LOA inschakelt om alles op een eenvoudige en natuurlijke manier te realiseren. In Personal Coaching pak je de zwaardere angststoornissen veilig en vertrouwd aan. Je leert hoe jij je fobie loslaat, want dat is wat je wilt.

Over de schrijver
Jos Verheijden is ervaringsdeskundige senior Coach en helpt ondernemers, MKB-directeuren, zelfstandigen en hoog opgeleide professionals bij het voorkomen en herstellen van burn-out, stress, sociale angst, spreekangst, angststoornis, uitstelgedrag, werkdruk, onzekerheid, overspannenheid, communicatie en leiderschap. Jos wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doet hij via zijn coaching, training, vlogs, blogs, interviews en documentaires.
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down