Verantwoorde methoden geven garantie voor kwaliteit

Sommige mensen willen gewoon heel snel van hun fobie af, anderen willen eerst eens weten wat er allemaal gaat gebeuren in zo'n Fobie Spreekuur. Beide is prima.

We kiezen steeds de beste behandelmethode

Onze aanpak werkt zo effectief, omdat we ons niet tot één behandelmethode beperken. Op zich is iedere methode wel te gebruiken voor elke fobie. Het heeft echter geen zin om een bepaalde methode te gebruiken die 3 maanden duurt, of waarbij je 10 sessies nodig hebt, als een andere methode wél in één sessie werkt.
We gebruiken daarom steeds de methode die voor jóu het beste werkt.
Want; ook al werkt onze aanpak heel snel en definitief, hij is er wel op gericht om je heel veilig, comfortabel en respectvol van je fobie af te helpen.

Wat we in ieder geval NIET doen

Er zijn ook een aantal methoden die we zeker NIET zullen gebruiken:
  • We gaan zeker geen 'exposure' toepassen (je confronteren met je grootste angst).
  • We gaan zeker niet terug in de oude ervaring, om die te herbeleven.
  • We gaan je zeker nergens toe dwingen (jij bepaalt dus altijd je eigen tempo).
  • We gaan je fobie zeker niet zwaarder of groter maken dan hij is.
  • We gaan je niet 'leren leven' met je fobie (we halen hem namelijk weg).
  • We gaan geen peptalk houden.

De methoden die we WEL toepassen

We zullen altijd respectvol en professioneel met je omgaan en zorg dragen voor een veilige en verantwoorde omgeving om van je fobie af te komen. We baseren onze aanpak op onderstaande internationaal gehanteerde en geaccepteerde methoden.

PLT

Het Proces van Loslaten en Transformeren (PLT) is een door onszelf (door-)ontwikkelde methode die gebaseerd is op de krachtigste elementen van alle onderstaande methoden. Hierdoor werkt PLT nog sneller en effectiever dan wat tot nu toe voor mogelijk werd gehouden.

EMDR

EMDR wordt bij fobieën toegepast, waar een traumatische gebeurtenis aan ten grondslag ligt. De heftige emotie wordt op een heel natuurlijke manier verwerkt, die vergelijkbaar is met hoe je dingen verwerkt in je REM-slaap.

SMD

De manier waarop je de fobiebeelden in je hoofd weergeeft, bepaalt de heftigheid van je fobische reactie. Door die beelden te veranderen, ga je ze dus heel anders beleven.

EFT

Door een aantal bekende acupunctuurpunten te stimuleren (door erop te kloppen) kun je heel makkelijk negatieve beelden en emoties (en dus ook fobieën) definitief wegnemen.

Sedona

Sedona is een heel effectieve en directe manier om emoties los te laten. Je koppelt de emotie los van de ervaring of de situatie waarin de fobie of angst speelde. Hij is definitief weg.

Ho'oponopono

Op onbewust niveau veroorzaak je zelf jouw angsten. Anderen voelen in die situatie iets anders dan jij. Door met liefde en dankbaarheid naar je angsten te kijken, zullen ze heel spontaan en natuurlijk verdwijnen.

Time Line Therapy

Op een veilige afstand boven je tijdlijn ga je de beleving van de eerste gebeurtenis die tot de fobie geleid heeft veranderen. Door niet de angst, maar een positieve leerervaringen mee te nemen, zul je heel anders op situaties reageren.

Hypnotherapie

In diepe trance (hypnose) ga je effectievere manieren vinden om op situaties te reageren. Een angst is vaak aangeleerd gedrag, dat je in trance vervangt door effectiever gedrag. We gebruiken hypnose om je nieuwe gedrag stevig te verankeren.

NLP

Binnen NLP zijn er diverse effectieve oefeningen ontwikkeld, die op een hele veilige en ontspannen manier de hevige reacties loskoppelen van de gebeurtenis. Als gecertificeerd NLP-coach hebben we alle andere genoemde methodes in NLP structuren ondergebracht.

Systemisch Werken

Met Systemisch Werken (Familie Opstellingen) kijk je naar oorzaken die in de familiesfeer of opvoeding liggen. Door op een andere manier je plek in te nemen, zul je heel anders in het leven komen staan.

Oplossingsgericht Werken

Het Oplossingsgericht Werken zullen we altijd inzetten bij samengestelde en sociale fobieën om optimaal gebruik te maken van de kennis, kunde en ervaring die je al eerder in je leven verworven hebt.

Transactionele Analyse

Met Transactionele Analyse kijken we naar de verschillende rolpatronen die je hanteert bij het in stand houden van je fobieën en angsten. Je gaat vanuit meerdere invalshoeken naar je gedrag kijken.

Kijk en luister naar Jos Verheijden op radio en tv...