Ben je aan het leven of overleven?

Volgens mij is het leven bedoeld om prettig en overvloedig te zijn.
Mijn missie is dan ook om mensen te inspireren te werken en leven in vrijheid en overvloed.
Wat ik mijn coachingpraktijk zie, is dat veel mensen aan het óverleven zijn. Ze hebben heftige dingen meegemaakt en hebben hier een manier bij gezocht die hen helpt om overeind te blijven.

Het voordeel is dat je verder gaat, maar het nadeel is dat het zoveel negatieve energie kost. Het zou veel prettiger zijn om werkelijk te genieten van wat er zich aandient. Veel prettiger dus, dan steeds bezig zijn dingen te vermijden.
In mijn werk vind ik het belangrijk om een wezenlijke bijdrage te leveren.
Voor mij is dat, als ik iemand kan helpen om heel snel de slag te maken van overleven naar leven. Dat iemand werkelijk verandert. Dat is waarom ik het doe.

Van overleven naar leven

Overleven heeft altijd te maken met eerdere vervelende ervaringen.
Dat kunnen ook situaties zijn die andere mensen helemaal niet als heftig ervaren en daarom kunnen ze onbegrip tonen voor jou en je angsten. Het gaat er om hoe jij het hebt opgepikt en opgeslagen in je onderbewuste. De lading van die vervelende ervaring - en daarmee je angst - dien je los te laten.

Men zegt dat tijd alle wonden heelt, maar het kan veel sneller. Met moderne methoden als PLT, EMDR, EFT, Sedona, NLP, Ho’oponopono kun je die lading heel snel en definitief loslaten. Ervaringen die geen lading meer hebben, zullen heel snel naar de achtergrond verdwijnen. Ze zijn geheeld, zou je kunnen zeggen. Als deze belemmeringen weg zijn, ben je weer vrij om te leven zonder angsten.

Is dat alles?

Vaak is dat voldoende. Maar meestal dien je opnieuw te leren om vol te leven.
Dan hebben we het over persoonlijke ontwikkeling. Je moet opnieuw leren om naar de positieve dingen in het leven te kijken. Leren om te genieten van alles wat er is. Leren de overvloed weer te zien. Leren om jezelf te waarderen om wie je bent.

Het kunnen zien van alle rijkdom en overvloed heeft alles te maken met je eigenwaarde op dit gebied. Je eigenwaarde bepaalt de bovengrens van wat jij voor mogelijk houdt. Je zult nooit meer bereiken dan wat jouw eigenwaarde je toestaat. Het doel is dus om je eigenwaarde zóver te verhogen, dat je alle ruimte hebt om verder te groeien en kunt genieten van een leven zonder angsten.


De eerste stappen naar een leven zonder angst

Begin in eerste instantie met het loslaten van alle negatieve emoties, angsten en weerstand. Daarna ga je je eigenwaarde verhogen door jezelf de juiste vraag te stellen. Hele krachtige vragen zijn bijvoorbeeld:
  • 'Hoe is het nu ik helemaal de moeite waard ben?'
  • 'Hoe is het nu ik alles zelfstandig voor elkaar krijg?'
  • 'Hoe is het nu ik helemaal ontspannen ben?'
  • 'Hoe is het nu mijn fobie me niet langer beperkt?'
Stel de gehele dag dit soort vragen. Geen antwoord geven; alleen de vraag stellen.
Je onderbewuste gaat zelf het antwoord zoeken. Het gevolg is dat je jezelf snel beter voelt en ‘als vanzelf’ de juiste kant op gaat.

Heb je meer nodig?

Wil je hulp hebben om van je angst af te komen, te stoppen met overleven en weer vol te kunnen genieten van het leven? Met de online training Persoonlijke Kracht Online krijg je alle gereedschappen, inzichten en handvatten om dit te doen.
Lees alles over de training 'Persoonlijke Kracht Online'